ČOKOLÁDOVÝ DORT S MARCIPÁNEM

 

Ingredience
korpus

5 vajec

200 g cukru krupice

3 lžíce kakaa

necelých 200 g hladké mouky

5 lžic oleje

náplň

150 g másla

100 g moučkového cukru

250 ml mléka

30 g hladké mouky

100 g hořké čokolády

další

rum

marcipán ze salka

ozdoby

Postup

Do misky dáme 3 lžíce kakaa a dovážíme do 200 g moukou (mouka s kakaem musí mít dohromady 200 g) a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Zlehka vmícháme mouku s kakaem. Těsto nalijeme do formy ve které jsme vymazali a vysypali dno. Upečeme ve vyhřáté troubě (190°C asi 30 minut). Necháme vychladnout. Studený korpus vodorovně prořízneme. Spodní plát pokapeme rumem, natřeme silnou vrstvu čokoládového krému a přiklopíme horním plátem, jehož řeznou stranu jsme rovněž pokropili rumem. Krémem potřeme i boky a povrch. Dáme ztuhnout do ledničky. Opět dáme ztuhnout do ledničky. Z marcipánu vykrojíme požadovaný tvar, pomocí papírové šablony, kterým překryjeme povrch dortu. Dozdobíme marcipánovými nebo jinými ozdobami.

Inspirace receptu: www.mamincinyrecepty.cz

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.